イタリア大使館貿易促進部

ITALIAN TRADE AGENCY
ITALIAN TRADE AGENCY

『イタリアワイン六千年』キャンペーン参加募集要項

日付順

イタリアワイン六千年

ピエロパンワイナリーツアー~Kampai Soave~
Pieropan Winary tour~Kampai Soave~

日時
Date
2021.6.21 (mon)
会場
Location
カサ (福岡県)
kasa (Fukuoka)
URLhttps://kasa-restaurant.business.site/
イベント対象
Target
一般
General Public
主催
Organizer
金丸裕介
Kanamaru Yusuke
お問い合わせ先
For information
カサ
kasa
TEL: 0929864350

イベント内容
Contents of the event

kasaのズームを使ったワイナリーツアー。
遂にソアーヴェのトップ生産者ピエロパンの登場です。
日本でもソアーヴェワインの人気は年々上がっています。
そのソアーヴェ第一人者ピエロパンのワイナリーを訪問。
一緒にソアーヴェの真髄に酔いしれましょう💕

Visit Pieropan with Zoom.
Let's touch the essence of Soave wine together💕

北イタリアのスパークリングワイン
I vini spumanti del Nord Italia

日時
Date
2021.6.26 (sat)
会場
Location
オンライン ウェビナー
ONLINE WEBINAR
URLhttps://www.caplan.jp/wine/class/special/210626_italiano/index.html
イベント対象
Target
一般、業界関係者、プレス、その他
General Public, Professionals, Press, Others
主催
Organizer
エットレ・ドナデオ
Ettore Donadeo
お問い合わせ先
For information
キャプランワインアカデミー
Caplan Wine Academy
TEL: 03-6634-9976
Mail: culture@caplan.jp

イベント内容
Contents of the event

※イタリア語でのウェビナーです。
夏にふさわしいスパークリングワイン!イタリアでも大量生産していますが、スタイルはそれぞれの地域によって異なります。本セミナーではイタリアのスパークリングワインの歴史や主な醸造方法について説明します。そして実際に3種類のワインを試飲し、テイスティングコメントを出します。

Esploriamo il vino italiano in Italiano!
L'estate è la stagione migliore per rinfrescarsi con i vini spumanti e in Italia se ne producono molti, in diversi stili. In questo seminario online della durata di un'ora tracceremo la storia dei vini spumanti italiani e i principali metodi di produzione. Daremo quindi un'occhiata alle principali denomonazioni italiane, concentrandoci in particolare su Prosecco, TrentoDOC e Franciacorta, delineando i loro stili e le loro peculiarità. Quindi andremo a degustare tre vini, uno per ogni denominazione, e ne delineeremo le caratteristiche organolettiche.

公益財団法人日伊協会イタリアワイン文化講座
Associazione Italo-Giapponese Corso di Cultura sui Vini Italiani

日時
Date
2021.4.24 (sat) ~ 2021.9.25 (sat)
会場
Location
オンライン ウェビナー
ONLINE WEBINAR
URLhttps://www.accvi.jp/
イベント対象
Target
一般
General Public
主催
Organizer
公益財団法人日伊協会
Associazione Italo-Giapponese
お問い合わせ先
For information
ACCVIイタリアワイン文化講座事務局
ACCVI Italian Wine Culture Course
Mail: informazione@accvi.jp

イベント内容
Contents of the event

イタリア半島で花開いた古代エトルリア人の生活や世界観と、現代のイタリアとの共通点とは何か?イタリアワインを通じてイタリアの文化、歴史、地理、自然を学びます。毎回現地イタリアのワイナリーが登場し、一緒にテイスティングしながら日伊同時通訳でイタリアのテリトーリオへの理解を深めていきます。ナビゲーターとして法政大学の陣内秀信教授とソムリエの櫻井芙紗子(日伊協会理事)が皆様をイタリアにご案内いたします

What's in common between ancient Etruscan people and modern Italian lifestyle and value and view of things? Learn about Italian culture, history, geography and nature through Italian wine. A local Italian winery will appear every time, and while tasting together, we will deepen our understanding of Italy's teritorio with simultaneous interpretation Japanese and Italian. Professor Hidenobu Jinnai of Hosei University (Italian Architecture) and Sommelier Fusako Sakurai (AIG Administrator) will guide you to Italy as navigators.

イタリア料理検定2021
Italian food test

日時
Date
2021.11.7 (sun) ~ 2022.1.23 (sun)
会場
Location
東京、大阪、札幌、福岡、熊本
Tokyo, Osaka, Sapporo, Fukuoka, Kumamoto
URLhttp://www.ascig.com/authoriz.html
イベント対象
Target
一般、業界関係者
General Public, Professionals
主催
Organizer
日本イタリア料理教室協会
Japan Italian Cooking Class Association
お問い合わせ先
For information
日本イタリア料理教室協会 事務局
Japan Italian Cooking Class Association Secretariat
Mail: info@ascig.com

イベント内容
Contents of the event

イタリア料理とイタリアワインの知識レベルの認定試験で毎年開催しています。出題範囲は20州すべての郷土料理とワインです。これらを体系的に学び、理解することで、イタリア料理とワインのさらなる普及に貢献することを目的としています。

Italian cuisine and Italian wine knowledge level certification exam is held annually. It aims to contribute to the further spread of Italian cuisine and wine by systematically learning and understanding these.